Over mij

Dat wat je geeft krijg je terug. Ik geloof er heilig in dat we de wereld met elkaar mooier kunnen maken door gewoon aardig tegen elkaar te zijn. En geïnteresseerd. Oprecht geïnteresseerd. En doe dat GUL! Met een Glimlach, Uitnodigend en door aandachtig te Luisteren.

Ik ben er ook van overtuigd dat door goed te luisteren naar wat medewerkers nodig hebben en hen de vrijheid, de verantwoordelijkheid én het vertrouwen te geven in hun werk, waarbij het einddoel en resultaat altijd in ogenschouw wordt gehouden, organisaties daar beter van worden. Met Ziel en Zakelijkheid noem ik dat.

Als moeder van twee fantastische meisjes (9 en 11), partner van een heel liefdevolle leuke man, als vrijwilliger en als professional in de HR & organisatieadvies én leidinggevende bij een overheidsorganisatie weet ik als geen ander hoe het is om meerdere rollen te bekleden en een druk leven te leiden, waarin op diverse fronten verwachtingen liggen.

Toen ik in 2018 na een fietsongeluk tinnitus kreeg leek mijn vanzelfsprekende, redelijk onbezorgde, leven even stil te staan. Alles draaide erom om ervan af te komen en me niet “gek” te laten maken door het feit dat het nooit meer stil zou zijn in mijn hoofd. Alles wat aandacht krijgt groeit….en zo werd mijn tinnitus bijna ondraaglijk. Toch is het me gelukt om positief te blijven en mijn leven er niet op een negatieve manier door te laten beïnvloeden. Door geleidelijk te accepteren dat dit nu bij me hoort en door na te denken over hoe ik mijn leven invulling geef ben ik meer gaan doen wat voor mij belangrijk is. Zonder tijd en aandacht voor de ander in te leveren. Dat betekent dat ik spaarzamer met mijn tijd om ga en soms dingen juist wel of juist niet doe. En bovenal, zo goed mogelijk luister naar mijn intuïtie. En dat gaat met vallen en opstaan.

Door de mens én het resultaat centraal te stellen lukt het mij niet alleen om mijzelf verder te verrijken, maar ook om anderen te coachen en organisaties beter te laten presteren.

Dankzij een sabbatical ben ik nog dichter bij mezelf gekomen en heb ik dingen kunnen doen waar ik blij van word: een wandeling in het bos, het maken van een fotoboek, schrijven van gedichten of het oppakken van mijn geliefde hobby: fotografie. En wie weet start ik binnenkort wel iets dat ik al heel lang heel graag wil: viool leren spelen!

Ik ben afgestudeerd in de Communicatie en Sociologie en heb inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in de HR, organisatieontwikkeling, teamontwikkeling, projectmanagement, leidinggeven en coaching.

Ik heb een door de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO) en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) geaccrediteerde opleiding gevolgd en ben gecertificeerd intuïtief coach.

Mijn kracht volgens mensen met wie ik heb samengewerkt:

“Janneke is prettig om mee samen te werken, communicatief heel vaardig, sterk in de verbinding, een coachende leidinggevende, houdt het (organisatie) doel altijd voor ogen, creatief en oplossingsgericht, denkt in mogelijkheden, komt snel tot de kern, analytisch en goedlachs”.

“Janneke is een hele prettige en professionele manager! Echt een mensenmens met ook hart voor de zaak. Janneke geeft vertrouwen en ruimte aan individuele ontwikkeling van medewerkers”.

Graag maak ik kennis met je zodat we kunnen verkennen hoe we de dingen nog mooier kunnen maken dan ze al zijn. Want hoewel dat op het eerste gezicht niet altijd zo lijkt, schuilt overal een schoonheid of een te leren les in.